„Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi”, în şase oraşe din ţară

Programul îşi propune să facă lectura mai atractivă pentru cei mici şi să atragă atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere, informează un comunicat al editurii Curtea Veche.

 

Astfel, 28 de ateliere pentru copii cu vârste între 8 şi 11 ani vor avea loc în perioada februarie – mai, în librăriile Cărtureşti din şase oraşe ale ţării (Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara). Evenimentele pornesc de la operele celebre repovestite pe înţelesul copiilor şi grupate în colecţia „Cărţile copilăriei” de la Curtea Veche Publishing.

 

Atelierele de lectură vor fi susţinute de actori şi personalităţi care sunt dragi celor mici. Aylin, Cove, Ioana Ginghină sunt doar câţiva dintre invitaţii atelierelor. În cele patru luni destinate proiectului, vor fi organizate câte două ateliere pe lună în Bucureşti şi câte unul în fiecare dintre celelalte oraşe din ţară. Programul complet al atelierelor, precum şi adresele librăriilor unde vor avea loc pot fi găsite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.

 

În fiecare dintre cele patru luni ale proiectului se va pune în valoare un anumit titlu la nivel naţional. Astfel, luna februarie va fi cea în care se va citi din „Cocoşatul de la Notre-Dame. Repovestire după romanul lui Victor Hugo”, în martie, copiii vor cunoaşte „Odiseea” repovestită după Homer, în aprilie, ei vor pătrunde în povestea care a marcat copilăriile părinţilor „Black Beauty”, iar în luna mai va fi prezentat volumul „Marile speranţe. Repovestire după romanul lui Charles Dickens”.

 

Durata unui atelier este de o oră şi jumătate. Participarea se face pe bază de înscriere la librărille Cărtureşti, iar la un atelier se pot înscrie maximum 20 de copii. În taxa de intrare, de 30 de lei/ copil + părinte vor fi incluse volumul pe baza căruia se ţine atelierul şi o diplomă de participare.

 

Curtea Veche Publishing a lansat, în 2012, o colecţie pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Colecţia „Cărţile copilăriei” include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed