Clienţii care depun sume mici la bancă, pe trei luni, pot ridica mai puţini bani

Mai mult, câştigul lor ajunge să fie mai mic decât comisionul plătit băncii. Situaţia este mai gravă pentru firme, care primesc de la bancă oferte cu dobânzi negative, aşa cum se întâmplă şi în alte state europene, scrie digi24.ro.

 

Băncile au scăzut dobânzile, dar nu şi comisioanele, spun specialiştii. La depozitele pe trei luni, dobânzile variază între 0,45 la sută şi 2,20 la sută pe an, potrivit site-urilor de oferte bancare. La retragerea banilor, clienţii ajung să scoată mai puţin decât au depus, după ce plătesc impozitul de 16% pe câştigul din dobândă, dar şi comisionul de ridicare a banilor.

 

 

Comisionul de scoatere a banilor cash poate fi mai mare decât dobânda acumulată în perioada respectivă, pentru că comisionul este la sumă, iar dobânda este anuală. Recomandăm clienţilor să aleagă acea bancă unde aceste comisioane sunt minime”, a declarat specialistul financiar Gabriel Crețu.

 

Pentru 1.000 de lei depuşi la bancă pe trei luni, la o dobândă anuală de 0,45%, clientul va primi înapoi doar aproape 996 de lei, după plata impozitului şi a comisionului.

 

În aceste condiţii, puţini sunt încurajaţi să economisească.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed