x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(16) "instant-articles"

Cluburi pentru pensionari, obligatorii prin lege

Ştefan Manolache, preşedintele unei asociaţii de proprietari: „Cred că pensionarii pot să se întâlnească şi fără chestii organizate, ar fi nevoie de locuri de parcare, de spaţii de joacă pentru copii, de investiţii în infrastructură, nu neapărat de un club al pensionarilor”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2019, 2:12

Cluburi pentru pensionari la parterul blocurilor nou construite. Vor fi obligatorii în clădirile care au mai mult de 25 de apartamente. Asta prevede un proiect legislativ depus recent la Senat. O intenţie bună, spun dezvoltatorii, dar dacă se va transforma în lege, doar pensionarii de lux îşi vor permite să se mute într-o astfel de clădire. Şi asta pentru că preţurile apartamentelor vor exploda, pentru a acoperi investiţia.

 

Proiectul ar da peste cap preţurile, ameninţă dezvoltatorii.

 

Bogdan Ivan, Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari: „Nu există o solicitare reală din partea cumpărătorilor. Cumpărătorii sunt mai mult interesaţi de cumpărarea unor produse imobiliare care să aibă un preţ accesibil, de existenţa unor parcuri, locuri de joacă.

 

Fie aceste costuri se vor regăsi în preţul apartamentelor şi asta va face ca preţurile să crească”.

 

Pentru ca ideea controversată să prindă contur, trebuie adoptată de Parlament şi promulgată de Preşedinte. Apoi, publicată în Monitorul Oficial.