AcasăEconomieCNAIR: Reprezentantul UMB Spedition a depus o solicitare de încetare amiabilă a...

CNAIR: Reprezentantul UMB Spedition a depus o solicitare de încetare amiabilă a contractelor pentru că doreşte să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022/ Acesta a dat asigurări că nu intenţionează să renunţe la contractele încheiate cu CNAIR

“Ca urmare a informaţiilor diseminate în presă privind o solicitare de reziliere a contractelor pe care UMB Spedition le are cu CNAIR, directorul general Cristian Pistol a avut o convorbire telefonică cu reprezentantul acestui consorţiu din Bacău. Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că doreşte să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca în cazul în care ambele părţi sunt de acord, constructorul să nu suporte consecinţele unei rezilieri obişnuite”, a transmis, joi, CNAIR.

Conform sursei citate, constructorul a precizat că în condiţiile actuale de creştere a preţurilor la materiale şi utilităţi se află în imposibilitatea finalizării contractelor.

“Acesta a dat asigurări că nu intenţionează să renunţe la contractele încheiate cu CNAIR, ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a preţurilor. Reprezentantul firmei băcăuane a precizat că imediat ce va fi aprobată în şedinţa de Guvern Ordonanţa privind mecanismul de punere în aplicare a OUG 64/2022, care vizează formula polinomială de ajustare a preţurilor, va renunţa la solicitările de încetare amiabilă remise CNAIR. De asemenea el a apelat la CNAIR să transmită presei acest punct de vedere, motivând că în cadrul Consorţiului pe care îl reprezintă nu este constituită o structură de comunicare publică”, au susţinut reprezentanţii CNAIR:

 

 

 

 

 

 

Ultimele Articole