Coaliţia a bombardat Sebha, un fief al lui Gaddafi din sudul Libiei

‘Începând de sâmbătă, coaliţia inamică a efectuat raiduri aeriene şi a bombardat Tripoli, Zuara, Misrata (vest), Sirt şi Sebha, vizând mai ales aeroporturile’, a declarat Mussa Ibrahim într-o conferinţă de presă. ‘Sebha a fost bombardat astăzi’, a răspuns el, chestionat cu privire la data atacului.

El a afirmat că raidurile coaliţiei au atins de asemenea luni un ‘mic port de pescuit’ la 27 de kilometri vest de Tripoli. El a adăugat că aceste atacuri au făcut ‘numeroase victime’ printre civili, mai ales la ‘aeroportul civil’ de la Sirt, oraşul natal al lui Gaddafi, situat la 600 de kilometri de capitală.

Pe de altă parte, Ibrahim a precizat că oraşul rebel Misrata (200 de kilometri est de Tripoli) a fost ‘eliberat în urmă cu trei zile’, dar că forţele regimului se aflau în continuare în căutare de ‘elemente teroriste’. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise luni şi peste 300 rănite de tiruri ale forţelor fidele liderului libian Muammar Gaddafi la Misrata, au declarat anterior un purtător de cuvânt al rebelilor şi o sursă medicală din oraş.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed