Coaliţia ia în calcul posibilitatea adoptării Codului Muncii prin asumarea răspunderii

„Există posibilitatea asumării răspunderii ca una din variantele de adoptare, dar încă nu s-a decis nimic”, a declarat pentru NewsIn deputatul din partea comunităţii germane, Ovidiu Ganţ. Acesta a precizat că decizia definitivă nu poate fi luată atâta vreme cât documentul în sine nu a fost încă definitivat. În cadrul şedinţei de luni a coaliţiei, ministrul Muncii Ioan Botiş a prezentat o informare asupra stadiului discuţiilor privind legislaţia muncii, arătând că problema contractului colectiv de muncă rămâne încă una litigioasă în raport cu partenerii sociali.

 

În schimb, pedelistul Gheorghe Flutur a negat că s-ar fi pus problema asumării. „Nu am discutat acest lucru, nu s-a discutat în acest sens. E urgent, Codul Muncii este un capitol foarte urgent, dar nu am discutat despre asumare”, a spus Flutur. Acesta s-a mărginit să spună că premierul şi ministrul Muncii trebuie să finalizeze proiectul în timpul acestei săptămâni. „A fost mandatat primul-ministru şi ministrul Muncii să finalizeze proiectul de Cod al Muncii săptămâna aceasta având în vedere, în primul rînd, flexibilizarea pieţei muncii în România, atât de necesară pentru angajat dar şi pentru angajator”, a declarat vicepreşedintele PDL.

 

Partenerii sociali au finalizat, vineri, discuţiile cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Muncii Ioan Nelu-Botiş, poziţia sindicatelor şi a patronatelor fiind aceea a necesităţii menţinerii contractului colectiv de muncă la nivel naţional. Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu a susţinut că partenerii sociali au pledat pentru menţinerea acestuia, cu excepţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, dar şi a ministrului Botiş. „Toţi ceilalţi parteneri sociali au spus că există o nevoie clară de a contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional şi că trebuie să existe contracte colective pe ramuri de activitate care trebuie să reglementeze piaţa muncii pentru a nu crea un dumping social”, a declarat Hossu.

 

Preşedintele UGIR 1903 Cezar Corâci a susţinut că Botiş cere o dereglementare totală a pieţei forţei de muncă, pas pentru care România nu este pregătită.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed