Coaliția nu vrea acordarea a 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți

Potrivit Digi24, liderii coaliției s-au întâlnit în ședință la Parlament, la care premierul Florin Cîțu nu a fost prezent. Acesta se află la Palatul Victoria, unde are loc o ședință de Guvern.

 

 

 

SURSE: Percheziții la zeci de firme și instituții publice apropiate de Darius Vâlcov

 

 

 

Potrivit sursei citate, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au stabilit să nu susțină acel amendament depus de parlamentarul PNL Florin Roman, care a solicitat să fie modificată acea ordonanță de urgență a Guvernului ce reducea gratuitatea de care beneficiau studenții pentru transportul cu trenul la 50%.

Ministrul Voiculescu demontează o minciună rostogolită de PSD-iști

 

 

 

Parlamentul liberal a propus ca aceștia să aibă pe parcursul anului 12 călătorii dus-întors gratuite. De această dată însă, reprezentanții Coaliției au decis că vor vota împotriva acestui amendament pentru a susține forma ordonanței de urgență venită de la Guvern.

De asemenea, în privința bugetului nu vor exista amendamente și modificări susținute de parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR.

S-a discutat și despre împărțirea mai multor funcții importante, printre acestea numărându-se conducerile de la televiziunea și radioul public dar și Avocatul Poporului.

Pentru că nu au reușit să ajungă la un numitor comun, întrucât liberalii și-ar fi dorit să numească conducerea TVR, cei de la USR-PLUS conducerea radioului public și UDMR să aibă decizie în privința Avocatului Poporului, iar cu acest lucru nu au fost de acord liberalii, discuțiile pe această temă a funcțiilor vor fi reluate săptămâna viitoare.

Până atunci, urmează ca bugetul să intre la dezbateri în plenul reunit al Camerei și mâine să primească votul final.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed