Cod Roșu de caniculă. 40 de grade, în mai multe județe

Cod Roșu de caniculă

Temperaturile caniculare persistă în sudul țării, iar pentru sâmbătă și duminică, 22-23 iunie 2024, meteorologii au emis două avertizări Cod Roșu pentru mai multe județe din sudul țării.

Cod Roșu de caniculă în cinci județe, sâmbătă și duminică

Temperaturile vor fi și mai ridicate în cinci județe ale țării, sâmbătă, 22 iunie. În Dolj, Olt, Teleorman și în sudul județelor Vâlcea și Argeș temperaturile vor crește până aproape de 40 grade Celsius la umbră.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, avertizează specialiștii ANM.

Duminică, 23 iunie 2024, avertizarea Cod Roșu se extinde și în Giurgiu și Dâmbovița.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se menționează în avertizarea ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed