AcasăActualitateMediuCoduri galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în aproape toate...

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în aproape toate regiunile din țară. Prognoza pentru București

Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și ploi torențiale în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia până luni la ora 22:00. De asemenea, în același interval este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente în vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei.

În intervalul 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00 va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. „În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.

În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși local pragul critic de 80 de unități”, arată o informare ANM. Un cod portocaliu de ploi abundente este în vigoare pentru aceeași perioadă în vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei. Vor fi perioade cu averse torențiale.

„În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…90 l/mp”, conform sursei citate.

Prognoza pentru București

Până luni la ora 22:00 în Capitală „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului”. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp.

Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 30…34 de grade, iar noaptea vor fi minime de 18…20 de grade”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.