AcasăEconomieCombinatul chimic Chimcomplex a realizat în primul trimestru un profit net de...

Combinatul chimic Chimcomplex a realizat în primul trimestru un profit net de peste 118 milioane lei, de la o pierdere de 17,33 milioane lei în primul trimestru din 2020

„Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a început puternic anul 2021 şi raportează pentru primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 497 milioane de lei. Rezultatele primului trimestru se încadrează în prognoza de creştere sustenabilă a companiei. În primele 3 luni din 2021 Chimcomplex a realizat producţii record, evidenţiindu-se în mod special volumele din fabrica de polioli cât şi confirmarea poziţiei de cel mai mare producător naţional de hidrogen”, arată un comunicat al companiei.

Producţia lunară de polioli a depăşit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10.000 tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul.

“Sinergiile dintre cele două combinate Borzeşti şi Oltchim au generat o EBITDA în creştere. Chimcomplex a lucrat la capacitate maximă pentru a produce polioli, pe fondul creşterii vânzărilor la nivel naţional şi internaţional. Rezultatele puternice din primul trimestru ne-au oferit lichidităţi suplimentare pe care le-am folosit pentru a face investiţii şi rambursări anticipate ale datoriilor. Suntem încrezători în viitorul nostru şi continuăm să facem investiţii semnificative pentru a ne susţine planurile pe termen lung”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Compania are o capitalizare de 2,15 miliarde lei.

Ultimele Articole