Comisarul Cattani ”descinde” la Buzău

Michele Placido, ce a rămas în memoria telespectatorilor români drept Comisarul Corrado Catanii din ”Caracatița” (”La Piovra”), are un nou caz, la Buzău. Actorul și regizorul italian este invitat de onoare la Buzău International Arts Festival, eveniment ce va începe luna acesta, pe 20 august.

”La Piovra” este socotit unul dintre cele mai bune seriale polițiste ale tuturor timpurilor. O super-coproducţie internaţională (Italia, Franţa, UK, RDG, Austria, Germania, Spania, Suedia a cărei acţiune s-a desfăşoarat pe 4 continente: Europa, Asia, Africa şi America de Nord.

Renumitul actor (76 de ani) va veni BIAF pe 17 septembrie a.c. și va dialoga cu admiratorii săi, dar și cu presa, într-o sesiune publică de întrebări și răspunsuri ce va avea loc la Teatrul George Ciprian. Deschiderea oficială a #BIAF2022 va avea loc în data de 21 august, cu un concert susținut de Mihai Mărgineanu & BANDA, în Parcul Crâng, zona Obelisc, de la orele 19:30.

Comisarul Cattani ”descinde” la Buzău. Michele Placido estre vedeta festivalului de film BIAF

Publicul va avea ocazia de a participa la numeroase concerte: Mahala Rai Banda, DJ Gojira, Tourette Roulette, The Groovy Bastards, precum și buzoienii de la Trupa Cin5i și cei de la Hangar 6.

Michele Placido a studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Și-a făcut debutul în actorie în 1969, în spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vară. Doi ani mai târziu, şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani. Primul său mare succes a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri, în Marcia trionfale (1976), rol care i-a și adus un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia. În 1979, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul său din filmul Ernesto (Salvatore Samperi). În anii ’70, a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatiţa / La Piovra. La începutul acestui an, a revenit pe scenă, în rolul lui Willy Loman, din ”Moartea unui comis-voiajor”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri