AcasăEconomieComisia Europeană adoptă o propunere pentru pachetul ”întreţinere şi aliniere” şi introduce...

Comisia Europeană adoptă o propunere pentru pachetul ”întreţinere şi aliniere” şi introduce o nouă interdicţie asupra importului de aur rusesc

Pachetul de ”întreţinere şi aliniere” clarifică o serie de dispoziţii menite ”să consolideze securitatea juridică pentru operatori şi aplicarea de către statele membre”.

De asemenea, aliniază şi mai mult sancţiunile UE cu cele ale aliaţilor şi partenerilor Uniunii, în special din G7. Mai mult decât atât, pachetul ”reiterează poziţia hotărâtă a Comisiei de a proteja securitatea alimentară pe tot globul”, se mai precizează în comunicat.

Noul pachet va introduce o nouă interdicţie asupra importului de aur rusesc, consolidând în acelaşi timp controalele de export cu dublă utilizare şi tehnologie avansată. Mai mult decât atât, pachetul ”va consolida cerinţele de raportare pentru a înăspri îngheţarea activelor în UE”, se mai subliniază în comunicat.

Sancţiunile UE nu vizează în niciun fel comerţul cu produse agricole între ţări terţe şi Rusia. De asemenea, textul clarifică sfera exactă a unor sancţiuni financiare şi economice.

În cele din urmă, ”se propune prelungirea actualelor sancţiuni ale UE cu şase luni, până la următoarea revizuire de la sfârşitul lunii ianuarie 2023”, a mai menţionat Comisia.

Pachetul urmează să fie discutat de statele membre în Consiliu în vederea adoptării acestuia.

”Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei continuă fără încetare. Prin urmare, propunem astăzi (n.r. vineri) să înăsprim sancţiunile puternice ale UE împotriva Kremlinului, să le aplicăm mai eficient şi să le prelungim până în ianuarie 2023. Moscova trebuie să continue să plătească un preţ mare pentru agresiunea sa”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Ultimele Articole