x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(4) "news"

Comisia Europeană analizează dacă sancționează sau nu România pentru majorări salariale

Comisia Europeană așteaptă dovezi de la București că poate susține creșterile salariale și de pensii angajate și că nu va depăși un deficit bugetar de 3%. În caz contrar, România ar putea intra în procedură de deficit bugetar excesiv, ceea ce presupune măsuri restrictive din partea Comisiei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.03.2017, 17:23 | Actualizat: 20.03.2017, 17:23

Ministrul Muncii a declarat recent că își propune ca salariile sub 4.000 de lei să fie dublate într-un interval de 4 ani.

 

”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurări domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar European pentru afaceri economice- n.r.) că se fac calcule, astfel încât acest proiect ambițios de mărire a salariilor să se încadreze în final în acest deficit bugetar de 3%. Comisia Europeană așteaptă documentația din partea Guvernului României. În această etapă suntem – în ce măsură aceste măriri de salarii sunt sustenabile și se poate îmbunătăți viața oamenilor, în paralele cu menținerea acestor reguli. Pentru că am avut cazul Greciei și Comisia Europeană are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat în criză. E important să nu ajungem și noi la fel. Bani, creștere economică avem. Dar să vedem cât de sustenabile sunt aceste propuneri de măriri salariale, astfel încât să nu intrăm pe procedura de infringement, de a fi puși sub observație pentru felul în care depășim sau nu deficitul bugetar”, a afirmat la Europa FM Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale.