x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(6) "europa"

Comisia Europeană vine în ajutorul țărilor UE. Care este planul de redresare și cine sunt beneficiarii

Comisia Europeană are un nou plan pentru redresarea economiei europene.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.05.2020, 14:13

Comisarul Afacerilor economice, Paolo Gentiloni, a anunțat miercuri pe pagina sa de Twitter, că Comisia Europeană plănuiește să propună un fond de redresare de 750 de miliarde de euro pentru a face față crizei economie din UE provocată de către pandemia de coronavirus, relatează Afp, citată de hotnews.ro.

Fondul, care se adăugă instrumentelor comune deja lansate, este” un viraj european pentru a face față acestei crize fără precedent”.

Din cele 750 de miliarde de euro, 500 de miliarde vor fi distribuite sub forma de granturi – o sumă recomandată în proiectul franco-german -, iar 250 de miliarde sub formă de împrumuturi, potrivit unei persoane familiare cu propunerea.

Italia și Spania, afectate grav de pandemie, sunt principalii beneficiari ai planului european de recuperare, au declarat surse europene pentru AFP.

Dintr-un total de 750 de miliarde de euro de subvenții și împrumuturi combinate, Italia este așteptată să recupereze 172.754 miliarde de euro, Spania 140.446 miliarde de euro, iar Franța doar 38.772 miliarde de euro.

Totodată, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este așteptată să prezinte planul la Bruxelles miercuri după-amiază.