AcasăEconomieCompania de curierat DPD România anunţă că a fost ţinta unui atac...

Compania de curierat DPD România anunţă că a fost ţinta unui atac de tip phishing

”Compania de curierat DPD România a fost ţinta unui atac de tip phishing miercuri, 18 august. Mai mulţi clienţi au primit un mesaj prin e-mail, expediat de la o adresă fără vreo legătură cu „@dpd.ro”, prin care erau îndemnaţi să îşi modifice datele livrării accesând un link-capcană”, anunţă compania.

Phishingul este o formă populară de infracţiune pe internet, cu mare eficienţă sale. Infractorii cibernetici folosesc e-mailuri, mesaje SMS, mesaje directe pe reţele sociale sau în jocuri video, pentru a determina persoanele să ofere informaţii personale.

„Luăm foarte în serios acest tip de eveniment şi îi încurajăm pe toţi membrii comunităţii DPD România să rămână atenţi la astfel de încercări, cum ar fi phishing-ul, pe care, din păcate, nu le putem controla. Depunem toate eforturile pentru a lupta împotriva oricăror încercări de fraudă”, a declarat Valentina Ionescu, IT, business development & project manager DPD România.

Reprezentanţii companiei de curierat au postat pe pagina de Facebook câteva recomandări pentru clienţii DPD România.

”Dacă aţi primit acest mesaj, vă recomandăm sa îl stergeţi din căsuţa de e-mail. Dacă aţi descarcăt fişierul din link-ul conţinut în e-mail, vă recomandăm să ştergeţi fişierul de pe dispozitiv şi e-mailul din căsuţa de e-mail şi să contactaţi cât mai curând posibil Departamentul IT & Security al firmei dumneavoastră. Dacă nu aţi primit acest e-mail, vă rugăm sa fiţi vigilenţi la posibilele încercări de phishing la care aţi putea fi expuşi în viitor”, arată compania.

Sfatul experţilor în securitate cibernetică Microsoft este că oricând vedeţi un mesaj care apelează pentru o acţiune imediată, să priviţi cu atenţie mesajul şi să vă asiguraţi că este real.

Compania de curierat DPD România face parte din DPDgroup, lider european în livrări rutiere, şi este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. DPD România are peste 2.000 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 15 milioane de colete livrate anual.

 


 

Ultimele Articole