Compania Deltatel, integrator de sisteme de telecomunicaţii, a luat un credit de 5 milioane lei de la Raiffeisen Bank, garantat 90% de EximBank

0
12
Compania Deltatel, integrator de sisteme de telecomunicaţii, a luat un credit de 5 milioane lei de la Raiffeisen Bank, garantat 90% de EximBank

” Raiffeisen Bank şi EximBank au structurat un pachet financiar care securizează necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă din acest an a companiei Deltatel din Timişoara, unul dintre principalii integratori de sisteme de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est. Astfel, societatea a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la Raiffeisen Bank SA, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari”, a anunţat banca de stat EximBank.

Societate comercială cu capital social integral românesc, Deltatel are 429 de angajaţi şi a raportat afaceri de 12,7 milioane de euro în 2020. Pentru acest an, compania şi-a a bugetat afaceri de peste 20 de milioane de euro prin dezvoltarea de linii de business noi in domeniul soluţiilor IoT şi serviciilor în infrastructură. Compania oferă servicii şi soluţii de comunicaţii de voce, date şi video furnizorilor de servicii şi furnizorilor de telecomunicaţii. În cei peste 17 ani de activitate, societatea timişoreană a  livrat cu succes proiecte în peste 70 de ţări din peste trei continente, printre clienţii săi numărându-se companii precum Orange, Siemens, Nokia, Thales, Ericsson sau Huawei.

Deltatel deţine birouri în Timişoara, Bucureşti şi Sofia.

 “Acest pachet financiar ne sprijină în mod consistent în vederea atingerii obiectivelor noastre ambiţioase. Deltatel este o companie dinamică, în continuă transformare. În ciuda pandemiei, noi ne-am ambiţionat să nu batem pasul pe loc şi încercăm să fructificăm fiecare oportunitate. În acest sens, ne-am diversificat paleta serviciilor şi am investit într-o nouă linie de business: IoT and Smart Solutions. În prezent, portofoliul nostru cuprinde 4 linii de business: Telecom, Software, IoT şi Utility Management. Prin intermediul reţelei noastre de parteneri şi având proiecte în 17 ţări europene, venim în sprijinul clienţilor noştri cu soluţii complet personalizate, care sporesc gradul de eficienţă al operaţiunilor prin automatizarea unor funcţii critice şi care creează un mediu de lucru mai sigur pentru angajaţii clienţilor noştri”, a declarat Gelu Crasnic, CEO Deltatel.

În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 milioane lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare si garantare cu componentă de ajutor de stat. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Cu o prezenţă în ţară în 8 centre regionale pentru corporaţii şi o echipă dedicată companiilor mari şi medii în Bucureşti, Raiffeisen Bank deţine un portofoliu de peste 2 miliarde de euro în finanţări acordate corporaţiilor.