x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(8) "economie"

Compania japoneză Tepco lansează o fermă verticală uriaşă în Shizuoka, Japonia, bazată pe iluminat artificial

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 05.07.2020, 15:56

Tepco Energy Partner Inc. a pornit ferma din Fujieda, Prefectura Shizuoka, zilele trecute, pentru a cultiva salată verde şi alte tipuri de plante verzi, folosind diode luminoase.

Compania îşi propune să producă iniţial aproximativ o tonă de legume pe zi în instalaţia de 9.000 de metri pătraţi şi să înceapă transportul în jurul lunii august. Compania intenţionează totodată să majoreze producţia la 5 tone pe zi până anul viitor.

Agricultura verticală prin iluminat artificial a atras atenţia ca fiind o modalitate de a asigura stabilitatea în producţia şi distribuţia alimentelor, deoarece nu este afectată de vremea capricioasă ori de alte riscuri, cum ar fi epidemiile, a anunţat Tepco.

De asemenea, este de aşteptat ca aceste instalaţii să ofere soluţii la problemele cu care se confruntă agricultura japoneză, precum scăderea numărului de fermieri şi îmbătrânirea celor care încă îşi lucrează pământul, spun reprezentanţii companiei.

Tepco Energy Partner, care se ocupă cu vânzarea de energie electrică, a mai spus că un mediu închis le permite fermierilor să menţină mai bine calitatea şi prospeţimea, ceea ce poate contribui la reducerea risipei alimentare.

„Am dori să profităm la maximum de tehnologiile noastre de economisire a energiei. Întrucât se află în interior, legumele sunt rezistente la intemperii anormale şi sunt, de asemenea, în siguranţă, deoarece sunt cultivate fără a utiliza produse chimice”, a spus un oficial al companiei.