AcasăEconomieCompania Sitemani a devenit producător de energie verde, după ce E.ON i-a...

Compania Sitemani a devenit producător de energie verde, după ce E.ON i-a construit la Sibiu o centrală fotovoltaică care generează anual 155,7 MWh

“E.ON Energie România şi Sitemani, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de alimente din ţară, au finalizat un proiect de producere a energiei verzi, în valoare de peste 155.000 de euro. Centrala electrică fotovoltaică generează anual 155,7 MWh şi asigură 14,35% din consumul anual de energie al firmei sibiene”, anunţă furnizorul de energie.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 140,7 kWp şi cuprinde 420  de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi pe acoperişul companiei din Sibiu.

“Creşte tot mai mult interesul pentru energia din surse regenerabile şi suntem convinşi că împreună cu partenerii noştri, actuali şi viitori, vom deveni actori din ce în ce mai importanţi în procesul de tranziţie spre noua lume a energiei: mai verde şi sustenabilă”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu circa 38 tone pe an.

„Acest proiect contribuie la atingerea obiectivelor de competitivitate şi sustenabilitate ale afacerii noastre. Centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie, contribuie la creşterea eficienţei economice prin reducerea costurilor cu energia electrică şi ne ajută în acelaşi timp să devenim mai sustenabili”, afirmă Marius Teodor Şari, director general al Sitemani.

Începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizand 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară şi contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Activitatea de producţie a început în anul 1998. Atunci se produceau două sortimente de muştar, într-un spaţtiu de 100 mp. În anul 2007 a fost realizată o nouă  unitate de producţie, cu un spaţiu construit de 2.000 mp. Începând cu anul 2008 a realizat primele sortimente de ketchup şi sosuri de maioneză. În anul 2017 a fost demarat un proiect cu AFIR, finalizat în anul 2019, prin care a fost mărită capacitatea de producţie şi spaţiul de depozitare. Sitemani produce şi comercializează muştarul Mustardino, ketchup-ul, maioneza şi sosurile Yoky şi Casa Sibiană. Compania livrează în Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.


 

Ultimele Articole