x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(8) "economie"

Companie de consultanţă: Prima etapă a proiectului imobiliar Aqua City de lângă Lacul Morii, estimat la 100 milioane euro, va fi gata anul viitor

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 22.09.2020, 17:31

“Investiţia necesară se ridică la aproximativ 100 milioane euro. Prima parte a proiectului va fi gata în vara lui 2021”, spun aceştia.

Aqua City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat de Aquacity Development pe o suprafaţă totală de 75.000 mp de teren şi situat în zona de N-V a Bucureştiului, în sectorul 6, lângă Lacul Morii, cu acces direct din Calea Giuleşti. RE/MAX Action şi Marco Polo CEE sunt două firme de consultanţă internaţionale care se vor ocupa cu promovarea, strategie şi comunicare legată de proiect.

Aqua City va fi format din patru imobile cu un regim de înalţime S+P+7/10/11 etaje, cu zone de spaţii verzi. Proiectul imobiliar va beneficia de un centru SPA, o sală de fitness şi kinetoterapie, un centru comercial, spaţii comerciale cu diverse funcţiuni, rasteluri pentru biciclete, staţii de încărcare pentru vehicule electrice, locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis şi mini-fotbal şi un co-working space.

Sursa de finanţare o reprezintă fondurile de investiţii şi băncile. Investiţa a demarat în decembrie 2019.

“Pandemia de COVID-19 a modificat substanţial preferinţele românilor în materie de locuinţe. Astfel, locuinţele mai spaţioase sunt din ce în ce mai căutate, iar proximitatea spaţiilor verzi şi a naturii, a locurilor de joacă sau a unor co-workings spaces devin criterii de bază în alegerea unui nou apartament. Toate aceste detalii au fost luate în calcul de dezvoltatorul noului cartier Aqua City, un proiect imobiliar fără precedent pe piaţa din România: primul cartier din România cu apă de izvor la robinet, cu un PH de 8,5. Pentru consolidarea poziţiei Aqua City pe piaţa imobiliară, RE/MAX Action şi Marco Polo anunţă constituirea unui parteneriat strategic de amploare. Cele două companii vor colabora pentru comunicarea, vânzarea şi integrarea în viaţa comunităţii din cartierele Giuleşti si Crângaşi a acestui proiect care va deveni în câţiva ani casa uneia din cele mai mari comunităţi rezidenţiale din România, de dimensiunea unui oraş: peste 5.000 de locuitori”, au anunţat companiile.

Dezvoltatorul proiectului imobiliar este la al doilea proiect de mare anvergură după Cartierul Solar, primul cartier rezidenţial cu energie verde din Romania. Echipa reuneşte specialişti proprii care vor gestiona un proiect de peste 2.000 de apartamente şi peste 200.000 mp construiţi pe o suprafaţă a terenului de peste 7 hectare. Apartamentele din Aqua City vor fi construite de companii şi cu materiale de construcţii precum Confrasilvas, Procema, Ytong, Adeplast, Rehau, Gealan, Romstal, Ideal Standard, Cristacer, Dierre.

“Împreună cu RE/MAX Action şi Marco Polo punem bazele unui parteneriat solid şi de durată, care va aduce laolaltă două echipe de profesionişti ce vor lucra împreună pentru un scop comun – crearea unei comunităţi dinamice care să trăiască într-un cartier modern, contribuind la regenerarea unei zone istorice din Bucureşti”, a declarat Adrian Rus directorul de marketing şi vânzări al Aqua City.

RE/MAX România e parte a liderului mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. În România, RE/MAX este cea mai mare reţea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenţi imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize şi peste 600 de membri. Planul de extindere la nivel naţional al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari.

Marco Polo CEE este parte a grupului Marco Polo Performance.