AcasăEconomieCompaniile britanice nu se aşteaptă la vreo creştere în următoarele trei luni,...

Companiile britanice nu se aşteaptă la vreo creştere în următoarele trei luni, potrivit unui sondaj lunar

Confederaţia Industriei Britanice (CBI) a declarat că membrii au raportat o creştere peste medie în cele trei luni până la sfârşitul lunii iulie – puţin mai rapid decât în ​​cele trei luni până în iunie – dar se aşteaptă ca aceasta să se diminueze în lunile următoare.

”Pe măsură ce firmele şi consumatorii continuă să fie afectaţi de creşterea preţurilor, activitatea din sectorul privat a încetinit până la un impas”, a declarat economistul CBI Alpesh Paleja.

Banca Angliei este de aşteptat să anunţe joi cea mai mare creştere a ratei dobânzii din 1995, ridicând dobânda cheie de la 1,25% la 1,75%, pentru a domoli inflaţia, care este deja la un maxim al ultimilor 40 de ani, de 9,4%.

Cu toate acestea, BoE a avertizat că economia Marii Britanii se va contracta probabil mai târziu în acest an, când o majorare de 40% a tarifelor reglementate la energie va afecta consumatorii în octombrie, şi a estimat că economia se va contracta uşor anul viitor.

Economia Statelor Unite s-a contractat atât în ​​primul cât şi în al doilea trimestru al acestui an, întrunind o definiţie folosită în mod obişnuit pentru recesiunie.

Săptămâna trecută, Fondul Monetar Internaţional a estimat că anul viitor Marea Britanie va avea cea mai slabă creştere a oricărei economii majore, cu excepţia Rusiei.

CBI a declarat că indicele său lunar de producţie, bazat pe sondaje între producători, companii de servicii şi comercianţi cu amănuntul, a crescut la +8 pentru cele trei luni până în iulie, de la +5 pentru cele trei luni până în iunie. Rezultatul estimat al lunii iulie pentru următoarele trei luni a fost zero, în creştere de la -3 în iunie.

Producătorii se aşteaptă ca creşterea lentă actuală să persiste, în timp ce serviciile pentru consumatori şi afacerile cu amănuntul înregistrează o scădere a vânzărilor, iar serviciile de afaceri se aşteaptă ca creşterea să încetinească, a spus CBI.

”Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că inflaţia puternică a provocat scăderea puternică a salariilor reale, iar încrederea consumatorilor este la cel mai scăzut nivel istoric”, a adăugat acesta.

 

Ultimele Articole