Concurs de Idei pentru modernizarea fostei rafinării „Steaua Română”

Modernizarea fostei rafinării „Steaua Română”

În toamna anului 2024, orașul Câmpina va deveni epicentrul creativității și inovației arhitecturale. Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu prestigioasa Universitate de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), pregătește un eveniment deosebit: un concurs de idei menit să transforme fosta rafinărie „Steaua Română” într-un complex urban modern și vibrant.

Un vis în devenire

Această inițiativă nu este doar un concurs de proiecte; este o poveste despre cum o comunitate își poate reimagina și transforma un simbol al trecutului industrial într-un far al viitorului urban. Studenții de anul V de la UAUIM vor avea ocazia să-și folosească talentul și cunoștințele pentru a da viață unui nou capitol în istoria Câmpinei. Proiectele lor vor fi evaluate de o comisie formată din experți desemnați de Asociația Câmpina Curată și ECOGEN POWER S.R.L., actualii proprietari ai rafinăriei.

Oportunități și recompense

Pentru a stimula creativitatea și excelența, vor fi acordate trei premii principale și 10 mențiuni de onoare. De asemenea, va exista un premiu special pentru cea mai impresionantă machetă printată 3D. Regulamentul concursului, care detaliază criteriile de jurizare, este disponibil pentru toți participanții, asigurând o competiție transparentă și corectă.

Transformarea unui simbol


Obiectivul principal al concursului este să demonstreze potențialul de reintegrare a fostei rafinării „Steaua Română” în țesutul urban al orașului Câmpina. Se caută propuneri care să includă clădiri și spații amenajate pentru diverse funcțiuni publice și private: locuințe, spații comerciale, birouri, centre culturale, facilități sportive și de divertisment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed