Conducerea Ford se întâlneşte astăzi, la Craiova, cu 40 de furnizori auto

0
Conducerea Ford se întâlneşte astăzi, la Craiova, cu 40 de furnizori auto

Întâlnirea de la Craiova a fost precedată de o întrevedere a conducerii Ford cu premierul Tăriceanu în cadrul căreia primul ministru a anunţat că Guvernul analizează posibilitatea construcţiei unui parc industrial la Craiova pentru a susţine investiţiile furnizorilor Ford.Compania americană vrea să producă anual, în 2012, 300.000 autovehicule şi tot atâtea motoare.

La începutul acestui an, Ford a anunţat că va produce la Craiova vehiculul comercial Ford Transit Connect începând cu mijlocul anului viitor, urmând ca din 2010 să intre pe linia de producţie un nou model din clasa mică, fabricat în exclusivitate în România.Din 2012, Ford intenţionează să producă la Craiova un motor de capacitate mică cu o emisie redusă de bioxid de carbon.

“Când vom produce acest motor, producţia motorului va avea loc în 2012, adică 300 de mii de motoare şi de maşini până la finalul lui 2012, aşteptările mele sunt ca 8% din acestea va merge către export”, a spus John Fleming, preşedintele Ford Europa.

“Astăzi România are doi producători de talie mondială. Cred că sunt două branduri foarte puternice: Ford, un brand mondial, Renault un brand puternic european, dar, fără îndoială, o puternică companie. Tot astăzi am discutuat despre modalităţile de a atragere a producătorilor de piese şi componente din industria auto în România pentru a susţine acest proiect major, reuşind astfel un lucru foarte important: o injecţie puternică în economia românească, crearea de noi locuri de muncă şi capacitatea de acrea din industria automobilului o adevărată coloană vertebrală a industriei româneşti”, a subliniat premierul Călin Popescu Tăriceanu.