AcasăEconomieCONFERINŢA NEWS.RO - Cristian Nacu, IFC: Ne dorim pentru perioada care urmează...

CONFERINŢA NEWS.RO – Cristian Nacu, IFC: Ne dorim pentru perioada care urmează să investim mult mai mult în proiecte de infrastructură. Investiţiile în infrastructură au fost cerute insistent de toţii partenerii noştri de dialog

”Noi suntem foarte activi în România, este cea mai mare ţară pentru IFC din Europa. Portofoliul în România la IFC a trecut de 1 miliard. Peste 60% din aceste proiecte sunt proiecte cu componentă verde, inclusiv credite ipotecare verzi, eficienţă energetică, energie regenerabilă. Aproximativ 60% reprezintă investiţii în sectorul financiar, bănci şi instituţii financiare nebancare, iar restul de 40% investiţii în sectorul real, imobiliare, producţie, servicii. În ultimii doi ani fiscali care în cazul IFC se încheie la 30 iunie, progranul nostru a fost de peste 429 milioane în 2021, anul acesta sperpăm să depăşim această cifră. Dintre acestea, proiectele cu componentă verde au reprezentat chiar în ultimii doi ani peste 75% din proiectele noastre”, a declarat joi Cristian Nacu, senior country officer pentru România şi Republica Moldova al International Finance Corporation, în cadrul “RoInvest”, eveniment organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

În fiecare an se mai investesc încă câteva sute de milioane în proiecte regionale, cu componentă semnificativă în România.

”Ceea ce ne dorim pentru perioada care urmează este să investim mult mai mult în proiecte de infrastructură. Poate consultările realizate în anii trecuţi, pentru definirea strategiilor Grupului Băncii Modiale au arătat o nevoie de proiecte de infrastructură şi investiţii în infrastrucTură semnificative. Investiţiile în infrastructură au fost cerute insistent de toţii partenerii noştri de dialog, fie că vorbim de sectorul de afaceri, private, de stat, fie chiar de ONG-uri. De aceea, am dori să fim mai activi în proiecte de infrastructură, fie că e vorba de infrastructura de transport, sănătate, protecţia mediului sau alte tipuri de infrastructură. Motivul pentru care până acum am putut face ceva mai puţin în infrastructură, în special în ultimii zece ani, este legat de faptul că infrastructura are în general o foarte mare componentă de proprietate a statului. Iar IFC este instituţia din Grupul Băncii Mondiale care a fost creată pentru a finanţa în special sectorul privat”, a mai spus el.

IFC este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din ţările în curs de dezvoltare.

Partener principal al evenimentului este , iar parteneri sunt  şi .

Mai multe detalii despre eveniment la: 

 

 

 

 

Ultimele Articole