CONFERINŢA NEWS.RO – Cristina Bojică (Camera franceză de Comerţ şi Industrie): Sunt peste 4.200 de societăţi cu capital majoritar francez. Acestea au generat 125.000 de locuri de muncă directe

0
CONFERINŢA NEWS.RO – Cristina Bojică (Camera franceză de Comerţ şi Industrie): Sunt peste 4.200 de societăţi cu capital majoritar francez. Acestea au generat 125.000 de locuri de muncă directe

”Eu voi voi reaminti un pic acum ce reprezintă Franţa în cifre. Este a treia sursă de capital străin din România, după cum bine se ştie. Sunt peste 4.200 de societăţi cu capital majoritar francez. Ele au devenit, toate aceste societăţi, contributori importanţi în economie, dar şi în societatea românească  şi asta nu doar prin aportul de capital pe care l-am văzut că este evident, ci şi prin generarea a circa 125.000 de locuri de muncă directe, prin mobilizarea a numeroase IMM-uri locale în lanţul lor de producţie, de furnizare şi aşa mai departe. Dar ceea ce este specific Franţei este că vine cu know-how-ul, de câte ori vine şi investeşte în România face acest transfer de tehnologie, de asemenea, ceea ce ajută ţara noastră la dezvoltarea ei”, a afirmat Cristina Bojică. 

Ea a precizat care sunt domeniile de atracţie pentru Franţa.  

“Domeniile vizate de investitorii străini în România sunt cele care reprezintă şi punctele de atracţie practic ale României, iar punctele de atracţie ale României le voi enumera pe scurt, din punct de vedere al Camerei franceze şi astfel cum ele sunt prezentate investitorilor francezi atunci când doresc, îşi desfăşoară activitatea aici. Punctez în primul rând foarte general apartenenţa la Uniunea Europeană. Dar această apartenenţă în contextul actual are trei trei factori foarte concreţi. Este o sursă unică de stabilitate, care reduce riscurile investiţiilor străine, ştim asta, stă la baza surselor de finanţare suplimentar faţă de finanţările pe care le-am văzut că le-au prezentat autorităţile în acest eveniment, finanţările sunt surse ale statului român, sunt finanţările europene, care sunt de 80 de miliarde de euro disponibile astăzi în domeniile infrastructurii de transport, sănătate, educaţie, tranziţie verde. Aceste domenii sunt domenii de interes pentru investiţiile franceze”, a explicat Cristina Bojică. 

Ea a mai afirmat că investitorii francezi sunt interesaţi de domeniul IT. 

“Ceea ce dă apartenenţa asta la Uniunea Europeană important pentru România, din punctul nostru de vedere, este faptul că o face mai atractivă pentru relocalizarea în Europa şi mai precis în România, a activităţilor provenind din Asia, din Ucraina, din Rusia. Suntem în competiţie şi investitorii simt această competiţie directă cu Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia. Însă, în prezent, stabilitatea financiară şi fiscalitatea reprezintă încă avantaje competitive ale României. Un alt avantaj competitiv al României şi deci şi un domeniu în care investitorii francezi sunt interesaţi este maturitatea anumitor sectoare de activitate la care am reuşit să ajungem prin toate măsurile luate până acum şi care permite găsirea în România a unor competenţe necesare companiilor străine, în special franceze, pentru dezvoltarea afacerilor lor. Şi avem aici în vedere sectorul IT. M-am bucurat să văd că este o prioritate din punct de vedere al investiţiilor”, a explicat Cristina Bojică. 

Ea a precizat că alte sectoare de interes pentru firmele franceze în România sunt cel agroalimentar şi cel energetic.

Evenimentului “RoInvest” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener principal al evenimentului este , iar parteneri sunt  şi .

Mai multe detalii despre eveniment la: