AcasăEconomieCONFERINŢA NEWS.RO - Daniel Anghel: România a fost printre tigrii Europei în...

CONFERINŢA NEWS.RO – Daniel Anghel: România a fost printre tigrii Europei în atragerea de investiţii străine directe, cea mai mare sumă din ultimul deceniu. Majoritatea investiţiilor străine provin din Olanda, Germania, Austria, Italia şi Franţa

“Am făcut o analiză cu ţările din jurul nostru, mai exact pe Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia. Investiţiile străine directe per capita, pe cap de locuitor în România se situează undeva la 4870 de euro, în comparaţie cu Ungaria, care este la 9.000 de euro per cap de locuitor, Slovacia undeva la 10.260 de mii de euro, Cehia 15.000 de euro şi Polonia 5.700 de euro. Evident, acoperirea ca şi populaţie şi ca teritoriu îşi pune un cuvânt important în această perspectivă, dar vedem că România are un un decalaj care ne dă suficientă marjă de manevră din perspectiva atragerii în continuare a unor investiţii străine importante în România”, a explicat Daniel Anghel. 
El a precizat că investiţiile străine în ţara noastră au atras apogeul în perioada 2004 – 2009. 
‘Anul trecut, România a fost printre tigrii Europei în atragerea de investiţii străine directe, undeva la 7,25 de miliarde de euro, cea mai mare sumă din ultimul deceniu, reflectând, evident, o foarte mare încredere din această perspectivă. Majoritatea investiţiilor străine în România provin din state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Olanda, Germania, Austria, Italia şi Franţa. Iar investiţiile străine directe în România au atins apogeul undeva în 2004 – 2009, când marile fluxuri de capital străin au mers către sectorul auto, energetic şi bancar şi asta şi pe baza încrederii care ne-a fost acordată ca urmare a aderării la NATO şi Uniunea Europeană”, a explicat Daniel Anghel. 
El consideră că România trebuie să stabilească zonele în care dorim să atragem investitorii. 
“Uitându-mă în continuare în zona comparativă, vedem că investiţiile străine directe şi stocul investiţiilor se duce în sectoare cu valoare adăugată ridicată dacă ne uităm în regiune şi astfel acestea au şi efecte de durată asupra economiei. Cred că aici, din perspectivă strategică, şi în România trebuie să ne uităm în ce zone dorim să investim şi care sunt zonele în care vrem să atragem investitorii din perspectiva competitivităţii unei pieţe comune de mai bine de 400 de milioane de locuitori la nivelul Uniunii Europene”, a explicat Daniel Anghel.
Evenimentului “RoInvest” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Partener principal al evenimentului este , iar parteneri sunt  şi .

Mai multe detalii despre eveniment la: 

 

 

Ultimele Articole