AcasăEconomieCONFERINŢA NEWS.RO - Mesajul premierului Ciucă: Pentru Guvern, invesţiile reprezintă un panaceu...

CONFERINŢA NEWS.RO – Mesajul premierului Ciucă: Pentru Guvern, invesţiile reprezintă un panaceu care ne poate vindeca şi de criza economică, ne poate vindeca şi de lipsa infrastructurii, de abandonul şcolar sau de sistemul de sănătate precar

“Avem nevoie de discuţii şi dezbateri serioase pe teme care ne interesează pe toţi, iar evenimentul de astăzi ne oferă această oportunitate. Pentru Guvernul Nicolae Ciucă, invesţiile reprezintă un panaceu, care ne poate vindeca şi de criza economică, ne poate vindeca şi de lipsa infrastructurii, de abandonul şcolar sau de sănătatea precară. Aceasta este filosofie de bază a cabinetului Nicolae Ciucă pe care Guvernul a pus-o în practică, alocând cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani – 88,8 miliarde de lei. O sumă record care se va regăsi în multe proiecte de infrastructură”, a declarat Ciprian Hojda.

El a amintit şi câteva proiecte de investiţii, printre care Autostrada Sibiu –Piteşti, Autostrada A3, Centura de Sud Şi Nord a Capitalei, drumul expres Craiova – Piteşti, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. 

Ciprian Hojda a menţionat că România începe să beneficieze de fonduri din PNRR, amintind că Guvernul a semnat primele contracfte de finanţare şi a fost semnată prima cerere de plată. El a precizat că Executivul va transmite şi a doua cerere de plată, iar România va beneficia de 10 miliarde de euro din PNRR. 

Ciprian Hojda a mai afirmat că ritmul de absorbţie a fondurilor europene este în creştere, el menţionând că un obiectiv important al Guvernului este obţinerea independenţei energetice a României.

Evenimentului “RoInvest” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener principal al evenimentului este , iar parteneri sunt  şi .

Mai multe detalii despre eveniment la: 

Ultimele Articole