CONFERINŢA NEWS.RO – Mihaela Huncă, expert UniCredit Bank: Dacă până la sfârşitul anului 2026 România îşi va îndeplini toate ţintele asumate în PNRR, economia se va dezvolta substanţial

0
CONFERINŢA NEWS.RO – Mihaela Huncă, expert UniCredit Bank: Dacă până la sfârşitul anului 2026 România îşi va îndeplini toate ţintele asumate în PNRR, economia se va dezvolta substanţial

”Am văzut că au fost demarate de la începutul anului o serie de proiecte de investiţii în sectorul de educaţie, de exemplu, pe partea de eficienţă energetică a clădirilor rezidenţiale şi publice. Pe partea de tranziţie la energia verde a fost lansat apelul de proiecte. Am mai remarcat că au fost demarate proiecte de investiţii în sectorul de turism. Cel mai important, ce ne bucură pe noi este că a fost deschis  şi primul apel de proiecte pe partea de energie din surse regenerabile, solar şi vânt. Am văzut că în perioada următoare sunt prevăzute a se demara o serie de investiţii în mai multe sectoare, fie că vorbim de educaţie, cel de sănătate, sectorul forestier, cercetare-dezvoltare, digitalizare, managementul apei şi al deşeurilor”, a spus ea.

De asemenea, prin PNRR, sunt alocări substanţiale pentru pilonul de educaţie, de sănătate, de digitalizare sau pentru sprijinirea mediului de afaceri.

”Considerăm că realizarea tuturor ţintelor asumate pentru aceste sectoare reprezintă o provocare, dar şi o oportunitate pentru România”, a spus ea.

În sectorul de energie beneficiarii privaţi sunt eligibili în majoritatea apelurilor de proiecte care vor fi deschise în sector, consideră ea.

”Este estimat ca în acest an să se lanseze apeluri de proiecte pe partea de hidrogen verde, pe partea de construire de noi capacităţi de producţie, salvarea şi reciclarea a bateriilor şi panourilor fotovoltaice, dezvoltarea de noi capacităţi de stocarea a energiei în baterii, investiţii în cogenerare de înaltă eficienţă energetică. Dacă până la sfârşitul anului 2026 România îşi va îndeplini toate ţintele asumate în Plan, cu siguranţă suntem convinşi şi optimişti că economia României se va dezvolta substanţial şi că atât sectorul public cât şi sectorul privat vor beneficia de aceste reforme şi proiecte de investiţii”, a precizat Mihaela Huncă.

Evenimentului “RoInvest” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener principal al evenimentului este , iar parteneri sunt  şi .

Mai multe detalii despre eveniment la: