Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Starcin din Luxemburg au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain din Franţa

0
91
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Starcin din Luxemburg au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain din Franţa

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate în Luxemburg., au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain, Franţa”, arată autoritatea de concurenţă.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă.

Compagnie de Saint Gobain, Franţa, face parte din grupul internaţional Saint Gobain, care operează în trei sectoare de activitate: producerea şi comercializarea materialelor pentru construcţii şi a produselor chimice pentru construcţii, producerea şi comercializarea sticlei şi producerea şi comercializarea ţevilor.

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călăraşi, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale pentru construcţii.

Companiile companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii şi comercializării produselor chimice pentru construcţii. Grupul Chryso produce şi comercializează, în România, amestecuri de substanţe pentru beton şi aditivi pentru ciment.