AcasăEconomieConsiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Euralis Alimentaire Holding SAS şi...

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Euralis Alimentaire Holding SAS şi Duplicata SAS preiau compania MVVH SA şi filialele sale, Delpeyrat SAS Franţa şi Comtesse du Barry

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Euralis Alimentaire Holding SAS Franţa şi Duplicata SAS Franţa vor controla împreună compania MVVH SA Franţa şi, implicit, filialele acesteia, Delpeyrat SAS Franţa şi Comtesse du Barry. Anterior, MVVH SA era deţinută de către compania Aramis SAS Franţa”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Atât Duplicata SAS, companie înfiinţată în vederea realizării acestei tranzacţii, cât şi Aramis SAS sunt filiale ale Maïsadour SCA Franţa.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi tranzacţii, Duplicata SAS va intra în acţionariatul Euralis Gastronomie SAS alături de Euralis Alimentaire Holding SAS Franţa.

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu este în măsură să ridice obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

MVVH SA colectează raţe îngrăşate pentru sacrificare, procesare şi comercializare de produse pe bază de raţe îngrăşate. De asemenea, comercializează somon şi păstrăv afumat, precum şi alte delicatese în magazine specializate. În România, această societate realizează comerţ cu ridicata a produselor pe bază de raţe îngrăşate, somon afumat şi alte produse gourmet/delicatese.

Euralis Coop, societatea mamă a grupului Euralis, se ocupă în special cu producerea şi comercializarea de cereale, seminţe, furnizarea de inputuri agricole, legume, hrană pentru animale şi delicatese. Euralis Gastronomie are ca obiect de activitate colectarea raţelor îngrăşate pentru sacrificare, procesarea şi comercializarea de produse pe bază de raţe îngrăşate, comercializarea de delicatese în magazine specializate.

Maïsadour SCA se ocupă în special cu producerea şi comercializarea de cereale, hrană pentru animale, seminţe, legume, carne de pasăre, raţe şi gâşte îngrăşate, somon afumat şi păstrăv afumat.

 

 

Ultimele Articole