x


  • EUR
    4.8728
    USD
    4.0058
string(8) "economie"

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Platforma Roca intenţionează să achiziţioneze 30% din Bico Industries

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 19.07.2020, 15:44

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Platforma Roca intenţionează să achiziţioneze o participaţie de 30% la Bico Industries. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, informează autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Platforma Roca este o societate de tip holding, care oferă servicii pentru revitalizarea business-ului şi antreprenoriatului românesc, pentru crearea de branduri noi şi recondiţionarea de branduri aflate în dificultate, prin investiţii în societăţi aflate în dificultate şi asigurarea unui management specializat.

Bico este o companie cu capital românesc care produce şi comercializează produse auxiliare necesare construcţiilor (ţesături apretate din fir de fibră de sticlă pentru armarea tencuielilor, plase neţesute de fibră de sticlă pentru hidroizolaţii, colţare din PVC şi aluminiu cu plasă). Bico este controlată de Mihai Bîrliba, care deţine 99,66% din capitalul social.