AcasăEconomieConsiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilink SA intră în acţionariatul brokerului...

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilink SA intră în acţionariatul brokerului de asigurări Safety Broker de Asigurare

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilink SA intră în acţionariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA. În urma acestei tranzacţii, Safety Broker de Asigurare SA va fi controlată în comun de către Unilink SA, Safety Credit SRL şi Robert Niţă”, a informat autoritatea de concurenţă.

Observaţiile sau punctele de vedere pot fi transmise Consiliului Concurenţei în termen de 20 zile de la data acestui anunţ.

”Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, mai arată Consiliul Concurenţei.

Safety Broker este broker de asigurări, autorizată să desfăşoare activităţi de intermediere în asigurări de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Unilink este o societate de intermediere în asigurări din Polonia, care oferă o gamă completă de servicii de intermediere în asigurări. Unilink face parte din portofoliul de investiţii deţinut de Enterprise Investors, o firmă de private equity, activă în Europa Centrală şi de Est.

Safety Credit desfăşoară activităţi auxiliare serviciilor financiare, cu excepţia asigurărilor şi fondurilor de pensii. Safety Credit, care este deţinută de către dl. Viorel Vasile, este acţionarul majoritar al Safety Broker, cu o participaţie de 80% în companie.

Robert Niţă este în prezent acţionar în cadrul Safety Broker, cu o participaţie de 15% în companie.

Ultimele Articole