Consiliul Concurenţei are suspiciuni că Volvo România ar putea abuza de poziţia sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate. Ce angajamente propune compania

”Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo România SRL pentru a elimina îngrijorările concurenţiale în contextul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa comercializării angro de piese de schimb pentru camioane medii şi grele marca Renault Trucks din România. Autoritatea de concurenţă are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenţei prin desfiinţarea reţelei de distribuţie selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziţia sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate”, anunţă autoritatea de concurenţă.

În acest context, angajamentele propuse de Volvo România SRL au în vedere eliminarea îngrijorărilor concurenţiale, acoperind două direcţii principale: eliminarea riscului practicării unor creşteri nejustificate ale preţurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks şi asigurarea accesului pe pieţele pe care activează Volvo România în beneficiul altor agenţi economici concurenţi în condiţiile unor reguli de acces echitabile pentru toţi participanţii la aceste pieţe.

”Astfel, Volvo România SRL va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenţi care doresc să desfăşoare activităţi de reparaţii şi întreţinere pentru camioanele marca Renault Trucks şi va acorda un discount specific pentru aceste produse. De asemenea, Volvo România SRL îşi asumă obligaţia de a aplica doar creşteri justificate ale listei de preţuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenţi, pe o perioadă determinată de timp”, arată autoritatea de concurenţă.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de Volvo România SRL, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii până la data de  21 septembrie 2022 .

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri