Consiliul Concurenţei investighează piaţa seminţelor de cultură şi piaţa produselor pentru protecţia culturilor din România

”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării seminţelor de cultură şi pe piaţa produselor pentru protecţia culturilor din Romania. Autoritatea de Concurenţă are indicii că Pioneer Hi-Bred România, DuPont România (actuala Corteva Crop Solutions ROM), Syngenta Agro, Monsanto România şi Maisadour Semences România, producători sau furnizori de seminţe de cultură şi produse de protecţie a plantelor, au încheiat înţelegeri pentru fixarea preţului de vânzare cel puţin în relaţia cu distribuitorul Agricover Distribution”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Mai mult, investigaţia vizează şi încheierea unei înţelegeri de restricţionare a vânzărilor de către Maisadour Semences România în relaţia cu distribuitorul Agricover Distribution.

În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la companii din domeniu, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică concurenţa pe piaţa românească, în special cele care stabilesc preţuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

 

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri