AcasăEconomieConstanţa: ANPC a descoperit 444 de kilograme de peşte şi fructe de...

Constanţa: ANPC a descoperit 444 de kilograme de peşte şi fructe de mare congelate, depozitate ambiental, fără respectarea temperaturii indicate de producător. Firma a fost amendată cu 10.000 de lei

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, luni, că nu se respecta temperatura de minus 18 grade indicată de producător. 

 

“Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat. A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei şi a fost emisă ordonanţă de distrugere produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de zece zile”, a afirmat Horia Constantinescu.

 

El a precizat că aceste produse au fost găsite la o firmă care furnizează alimente pentru restaurante şi supermarketuri. 

 

“Atât timp cât ţine marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari, întrerupând lanţul termic, iar apoi o livrează beneficiarilor, pretinzând că aceasta este în regulă, îi expune nu numai pe consumatori, ci şi pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor”, a explicat Horia Constantinescu.

Ultimele Articole