Constantin, despre proiectul privind măsurile fiscale: Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum. Ministerul Finanţelor trebuie să propună, într-o săptămână, un proiect de OUG care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie

„Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor am să menţionez câteva modificări care trebuie precizate. Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum, însă Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, va fi de 9%”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

Acesta a adăugat, în ceea ce priveşte calculul impozitului pentru companiile multinaţionale, că „din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiţii, vor fi scăzute şi accizele care reprezintă, de asemenea, o taxă, iar impozitul va rămâne la 16 procente din profit, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri calculată conform criteriilor enunţate mai devreme”.

„Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi, oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale. A fost, de asemenea, eliminat pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale, pentru care acestea pot finanţa evenimente culturale sau sportive sau recreative. Pragul de 2,5% este însă din fondurile colectate în nume propriu la nivelul acestor autorităţi locale”, a completat Constantin. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri