AcasăEconomieConsumer Reports cere producătorilor de ciocolată neagră să reducă cantitatea de plumb...

Consumer Reports cere producătorilor de ciocolată neagră să reducă cantitatea de plumb şi cadmiu din produsele lor

În scrisori adresate Hershey, Mondelez International, Theo Chocolate şi Trader Joe’s, Consumer Reports a spus că expunerea pe termen lung la metale poate duce la probleme ale sistemului nervos, suprimarea sistemului imunitar şi leziuni renale. Aceasta a spus că pericolul este mai mare pentru femeile însărcinate şi copiii mici, din cauza riscului de probleme de dezvoltare.

Scrisorile au fost însoţite de aproape 55.000 de semnături de petiţii.

Luna trecută, Consumer Reports a spus că 23 din cele 28 de batoane de ciocolată neagră testate includ niveluri potenţial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele pentru persoanele care mănâncă mai mult de o uncie de ciocolată pe zi.

Cinci aveau niveluri ridicate ale ambelor metale: două de la Theo şi câte unul de la Lily’s, deţinută de Hershey, Green & Black’s deţinută de Mondelez şi Trader Joe’s.

Consumer Reports a spus că mulţi consumatori mănâncă ciocolată neagră pentru beneficiile sale potenţiale pentru sănătate şi pentru nivelurile relativ scăzute de zahăr, dar ”nu este nimic sănătos în a ingera metale grele”.

Producătorii de ciocolată nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Asociaţia Naţională a Cofetăriei a declarat că recomandările de sănătate din California, pe care Consumer Reports le-a folosit şi care sunt considerate ”cele mai protectoare disponibile”, ”nu sunt standarde de siguranţă alimentară” şi că ciocolata rămâne sigură pentru consum.

Trader Joe’s a fost dat în judecată de cel puţin nouă ori de către consumatori pentru ciocolata sa neagră, de când Consumer Reports şi-a publicat studiul.

Hershey’s şi Mondelez au fost, de asemenea, date în judecată pentru descoperirile revistei, la fel ca şi alţi producători de ciocolată, inclusiv Godiva şi Lindt.

 

Ultimele Articole