x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Contraatacul lui ISĂRESCU: Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!

​Atac jalnic, iresponsabil, de două parale- așa a caracterizat luni Guvernatorul BNR ieșirile oficialilor guvernamentali din ultima vreme, culminând cu interviul acordat duminică de Darius Vâlcov. Uite cine ne dă nouă sfaturi!, a mai adăugat Isărescu, referindu-se la consilierul premierului.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.02.2019, 12:45

Ce a mai spus luni Guvernatorul:

– Oamenii noștri sunt oameni care ar putea lucra în orice bancă din Europa, sunt oameni foarte buni. Este o precizare necesară, pentru că dânșii au avut o frustrare. M-au întrebat: “Noi pentru cine lucrăm? Pentru că ni se spune că suntem lipsiți de patriotism”. Le-am spus că lucrează pentru România, pentru Europa și pentru aderarea la spațiul euro. Și să nu ia în considerare aceste declarații.

– Formulări din acestea că se joacă cineva cu dobânzile, că le manipulează, sunt mai mult decât periculoase. Ele pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire către teancul de rapoarte. Facem 4 rapoarte pe an și facem asta de 13 ani. Este dureros că mulți nici nu le citesc, dar ies în presă și fac diverse acuzații.

– Pe la sfârșitul anului și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioți.

 

– S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total neresponsabila.

 

– Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dați seama cât de porniți erau să atace BNR.

 

– Suntem pentru creșterea consumului, dar atenție la dozaj. Ce se dorește, să ne facem că nu vedem cifrele? Acestea arată clar că s-a dat prea mult în economie. Această propagandă de doi bani nu mai merge.

 

Articolul integral pe HOTNEWS