Contraatacul lui VOICULESCU, în Parlament: ”Sunteți autorii direcți ai DEZASTRULUI”

0
4
Contraatacul lui VOICULESCU, în Parlament: ”Sunteți autorii direcți ai DEZASTRULUI”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat în plenul Camerei Deputaților, la moțiunea simplă îndreptată împotriva sa, că autorii direcți ai “dezastrului din sănătate” sunt cei din PSD.

Clotilde Armand dezvăluie de ce se spune că se comportă „dictatorial”: … e un coșmar. Mulți aleg să plece

 

 

“Autorii direcți ai dezastrului din ultimii 30 de ani din sănătate sunt cei din PSD și mafia PSD-istă. Eu cred că autorii acestei moțiuni i-au greșit numele, iar ea s-ar putea numi <Vlad Voiculescu, un pericol pentru mafia PSD-istă>. Mi se cere să îmi asum răspunderea pentru ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul vostru, Streinu Cercel, și de un oraș condus în ultimii 12 ani de oamenii voștri, Sorin Oprescu, Gabriela Firea”, a spusVoiculescu.

Ministrul a declarat că “pentru PSD este de neconceput ca oamenii să se adune în jurul unor idealuri și principii”, în plus nu înțeleg că actualul Guvern nu e condus de un Liviu Dragnea sau de o Viorica Dăncilă.

Ședință cu scandal în Coaliție, pe bani. Se ceartă Năsui și Virgil Popescu

 

 

Voiculescu a mai declarat că acum e mai mare dezastrul în Minister decât în 2017, atunci când el a plecat dinfuncție.

“V-ați bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 și era un început de reformă reală. Ați făcut asta pentru că reforma reală înseamnă chiar decuplarea clienților voștri politici de la banii din sănătate. Asta v-a speriat și ați blocat măsurile de depolitizare a managementului spitalelor, combaterea nepotismului și feudalizării spitalelor”, a mai afirmat ministrul înplen.

În timp ce ministrul vorbește în plen, social-democrații afișează pancarte prin care îi cer demisia lui Voiculescu și huiduie. Președinta de ședință, deputata USR Cristina Prună, a cerut liderului de grup al PSD, Alfred Simonis, să-i calmeze pe deputații care urlă înplen.

+++

Moțiunea, intitulată „Incompetența și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, a fost inițiată de 109 deputați PSD și este prima din noua legislatură parlamentară. În document, social-democrații îi aduc ministrului critici în ceea ce privește felul în care decurge testarea COVID-19 sau modul în care a gestionat criza de după incendiul de la Institutul “MateiBalș”.