x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Contribuții plătite retroactiv degeaba: la Casa de pensii nu funcționează “softul lui Ghiță“

Sibienii care își achită retroactiv contribuția pentru pensie la ghișeele Casei județene de pensii descoperă faptul că au plătit degeaba banii, cel puțin deocamdată. Dintr-o “eroare de soft” contribuțiile plătite la ghișeu nu sunt recunoscute de o altă aplicație a Casei de pensii, cea de stabilire a cuantumului pensiei.

Author: Mihai Voican | Sursa: TURNUL SFATULUI | Publicat: 13.03.2018, 16:18

Din birourile Casei județene de pensii Sibiu, lui Ion Popescu (nume ales pentru a acoperi adevărata identitate a sibianului în discuție) i se comunică faptul că pentru a ieși la pensie cât mai repede îi mai trebuie niște luni de cotizare, pentru a acoperi o perioadă în care nu a lucrat. În bani, aproximativ 3.000 de lei. Conștiincios, Ion Popescu se întoarce câteva zile mai târziu și achită banii scoși din contul de economii la ghișeul Casei de Pensii Sibiu. După care așteaptă decizia de pensionare, emisă pe stagiul complet.

Așteptarea i se va dovedi în van, avea să descopere sibianul câteva săptămâni mai târziu. “Noi nu vedem banii. E o eroare de soft, știți… Nu sunteți singurul care a pățit acest lucru”, află Ion Popescu de la funcționarii care ar trebui să îi calculeze pensia. La întrebarea “de ce m-ați mai pus atunci să plătesc?”, omul nu primește niciun răspuns.

 

Articolul integral pe TURNUL SFATULUI.