Controale la două centre comerciale din Capitală, pentru prevenirea evaziunii fiscale

Conform unui comunicat al Poliţiei Române, verificările sunt realizate de poliţişti ai Direcţiei Rutiere din IGPR şi poliţişti de investigare a fraudelor şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Capitalei.

 

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

 

În filtrele instituite poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

 

În cele două centre comerciale poliţiştii verifică tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitară.

 

În timpul verificărilor acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti de la Poliţia Capitalei. Acestea au rolul de a prelua informaţiile transmise de poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale şi de a se deplasa la sediile sociale ale unităţilor comerciale vizate, în vederea verificării legalităţii funcţionării societăţilor comerciale, obiectului de activitate, fluxului transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed