Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală

În filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti, respectiv pe A1, la kilometrul 36, pe A2, la kilometrul 20, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, pe Şoseaua Bucureşti-Giurgiu şi Afumaţi, pe Şoseaua Bucureşti-Urziceni, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar şi documentele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate.

 

Până la această oră au fost verificate 15 tiruri, fiind ridicate pentru a fi confiscate 30 de tone de piersici, cireşe şi caise, iar un camion care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

 

În cadrul acţiunii sunt verificate şi două centre comerciale din Capitală, poliţiştii controlând tirurile din care se descarcă mărfurile, pentru a vedea dacă există legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în vederea depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitar, a precizat sursa citată.

 

Şase echipe mobile de poliţişti preiau informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale şi merg la sediile sociale ale acestora, pentru a fi făcute verificări în timp real. Poliţiştii verifică legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.

 

De asemenea, poliţiştii fac percheziţii la domiciliile a patru suspecţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata TVA intracomunitar, prejudiciul în acest caz depăşind 250.000 de euro.

 

O acţiune similară a avut loc şi la 28 iunie, când au fost oprite în trafic 168 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, a precizat sursa citată.

 

Mijloacele de transport suspecte au fost preluate de echipele mobile pentru efectuarea de verificări la punctele de descărcare din două centre comerciale. În urma verificărilor la societăţile comerciale cu puncte de lucru în cele două complexe comerciale, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri alimentare în valoare de 1.445.700 de lei, transportate cu 18 autotrenuri, respectiv 170 de tone de produse congelate din carne, 104 de tone de pepeni şi 43 de tone de lămâi. De asemenea, au fost confiscate mărfuri în valoare de 7.200 de lei.

 

În urma acţiunii din iunie au fost constatate nouă infracţiuni de evaziune fiscală şi aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea a 8.000 de kilograme de pepeni, a mai arătat Poliţia Română.

 

Totodată, pe autostrada A2, în timpul unui filtru, au fost identificate două autotrenuri care transportau 66 de tone de ciment, în valoare de 59.400 de lei, pentru care au fost prezentate documente de provenienţă falsificate. În acest caz a fost dispusă confiscarea mărfurilor, cercetările fiind continuate de poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Ilfov, pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

În urma acţiunii din iunie au fost întocmite 10 dosare penale, pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed