„Controalele ANAF vor fi intensificate”

”Vreau să vin, în câteva săptămâni, cu o propunere de accelerare a investițiilor, atât la nivel local, cât și la nivel central. Eu nu sunt de principiul de a bloca banii pe fiecare autoritate contractantă și după aceea să aștept să cheltuie banii. Banii vor fi cuprinși într-o anvelopă bugetară din care consiliile locale pot să înceapă să finanțeze proiecte de interes pentru comunitățile locale, drumuri, apă, canal, educație, sănătate. Acea anvelopă financiară o au la dispoziție și ea se diminuează în funcție de semnarea contractelor de achiziție publică”, a explicat ministrul.

”Peste 3,3 miliarde de lei, pe primul trimestru, sunt și din partea aceasta (din campania bonului fiscal- n. r.). Am discutat cu colegii de la ANAF și aș vrea să introducem o metodologie de eșantionare a modului în care se face controlul lunar, pentru că aud foarte multe vorbe că ”suntem doar noi, ăștia mici, luați la verificare, de ce nu sunt luați și cei mari”. Lunar vom face acel eșantion care se compune din trei elemente. Primul element este ca din acea listă de firme care vor fi verificate lunar să facă parte un procent egal cu ponderea pe care acea categorie de întreprindere o are în totalul companiilor la nivel național”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Referitor la campania ANAF din ultimele săptămâni, ministrul a precizat că nu este de acord cu închiderea unei firme de la prima abatere.

”Ce trebuie să îndreptăm acum este acea abordare care a creat anumite neplăceri, adică închiderea la prima faptă constatată”, a apreciat ministrul adăugând că vor fi intensificate controalele ANAF.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed