Controlul Internetului ia amploare

În perspectiva alegerilor de peste patru luni, Cameron a promis că, dacă va fi reales, va propune noi legi pentru a se asigura că activitatea firmelor de internet este acoperită de reguli care le permit serviciilor de securitate să monitorizeze comunicațiile și, în unele cazuri, să le acceseze conținutul.

‘Vom permite să existe un mijloc de comunicare pentru care pur și simplu este imposibil să se facă acest lucru? Răspunsul meu la această întrebare este: Nu trebuie să existe’, a declarat Cameron după un discurs electoral în centrul Marii Britanii, subliniind că atacurile de la Paris au evidențiat nevoia de noi legi.

‘Dacă voi fi prim-ministru, mă voi asigura că există o lege care ne va da certitudinea că nu le vom permite teroriștilor să aibă un spațiu sigur de comunicare’, a adăugat el.

Precedentele tentative de a le oferi serviciilor de securitate mai mult acces la datele privind comunicațiile și la conținutul acestora au fost blocate de partenerii conservatorilor în coaliția de guvernământ, liberal-democrații, dar Cameron a afirmat că, în opinia sa, astfel de atribuții sunt ‘absolut corecte’ pentru o democrație modernă liberală.

Șeful serviciului de informații britanic a solicitat anul trecut unor companii precum Twitter Inc. și Facebook Inc. să le permită serviciilor de securitate mai mult acces la rețelele lor, invocând uriașa lor importanță pentru grupurile extremiste.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed