Corâci: Discuţiile pe tema Codului Muncii s-ar putea finaliza până la sfârşitul săptămânii viitoare

„În cadrul discuţiilor pe care le-am purtat cu premierul Emil Boc, acesta ne-a asigurat că în cursul săptămânii viitoare vor urma ultimele întâlniri cu patronatele şi sindicatele pe tema Codului Muncii şi că până la sfârşitul săptămânii Guvernul doreşte să promoveze Codul Muncii”, a spus Corâci.

În opinia preşedintelui UGIR, Executivul ar putea accepta, în urma negocierilor purtate cu patronatele şi sindicatele, mai multe modificări la proiectul propus iniţial de Guvern.”Fără să fac speculaţii, cred că o parte din punctele pe care Guvernul ar părea să nu le accepte în acest moment, să fie în final acceptate pentru că s-ar putea să fie din nou vorba de înţelegerea diferită a unui text care nu este încă unul final”, a precizat Corâci.

De asemenea, Cezar Corâci susţine că o parte din doleanţele patronatelor au fost deja îndeplinite de Guvern, una dintre ele referindu-se la posibilitatea concedierii angajaţilor care nu au rezultate. „Ce am vrut noi, parţial s-a obţinut. De exemplu, în acest moment se vor putea concedia salariaţii pentru lipsă de rezultate în activitatea profesională. Deci există o flexibilizare reală, care respectă şi garanţiile contractuale”, a adăugat preşedintele UGIR-1903.

Premierul Boc s-a întâlnit joi la Palatul Victoria cu patronatele şi sindicatele pentru discuţii pe Codul Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, că va lua în considerare unele dintre recomandările sindicatelor legate de modificarea Codului Muncii şi s-a arătat convins că noul Cod va fi acceptat de toţi actorii sociali.

„Am spus clar că sunt câteva recomandări pe care noi le vom lua în considerare. În consecinţă, mâine (joi, n.r.), după ce vom avea întâlnirile cu sindicatele, vom anunţa ce s-a acceptat din acele recomandări”, a declarat Botiş.

Ministrul s-a arătat convins că în urma discuţiilor cu sindicatele se va ajunge se ajungă la un Cod al Muncii acceptat de toate părţile.

Principalele cinci confederaţii sindicale şi patru confederaţii patronale i-au scris şefului statului să medieze „conflictul social” cu guvernul, semnalând că eforturile legate de legislaţia muncii au fost blocate „de unii reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi ai Alianţei Confederaţiilor Patronale”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed