Corâci: Guvernul a propus FMI schimbarea legislaţiei muncii

Preşedintele UGIR a declarat că au fost abordate două tipuri de subiecte unele legate de evoluţia economiei şi previziunile patronatelor asupra acesteia şi despre problemele pe care le are economia românească, iar a doua categorie de teme abordate a vizat subiectul fierbinte al Codului Muncii şi a legislaţiei Muncii.

 

Preşedintele UGIR-1903 a precizat că structurile patronale care negociază contractele de ramură au fost de acord că aceste contracte trebuie să rămână obligatorii şi că orice schimbare a legislaţiei muncii trebuie să rămână sustenabilă şi să fie acceptată de toţi partenerii sociali pentru a nu se generaliza fenomene de tipul celor de la Mioveni.

 

Cezar Corâci a mai spus că a discutat cu FMI despre efectele pe care le-ar avea reducerea evaziunii fiscale asupra pieţei muncii.

 

„Şi noi şi sindicatele am fost de acord cu flexibilizarea pieţei muncii”, a menţionat Corâci.

 

Noul acord dintre FMI şi România se va axa pe reducerea arieratelor în întreprinderile de stat, pe creşterea bazei de impozitare şi a colectării, dar nu şi pe cea a fiscalităţii precum şi pe simplificare fiscală.

 

„Nu s-a pus problema ca noul acord să prevadă noi măsuri de austeritate pentru că acestea nu sunt necesare şi în schimb este nevoie de sprijinirea economiei”, a precizat şeful UGIR-1903.

 

Cezar Corâci a declarat că premierul Emil Boc nu a fost de acord cu prelungirea şomajului tehnic ceea ce va putea genera „câteva zeci de mii de noi şomeri în lunile următoare”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed