Corâci: Susţinem necesitatea existenţei contractelor colective de muncă la toate nivelurile

De altfel, în privinţa discuţiilor cu Guvernul pe marginea modificărilor la Codul muncii, discuţiile s-au blocat la principiul ”Erga omnes”, potrivit lui Corâci. De asemenea, „mărul discordiei” la nivelul discuţiilor cu Executivul, cu unii patroni, dar şi cu câteva multinaţionale îl reprezintă conţinutul contractelor colective de muncă, deoarece acestea sunt importante pentru că au mai multe capitole, nu doar cele salariale.

 

Organizaţia patronală s-a declarat, de asemenea, pentru clarificarea imediată atât a legii patronatelor, care, în opinia lui Corâci, este o lege proastă, întrucât „este imposibil să existe într-o ţară 14 patronate cu reprezentativitate naţională”.

 

„Propunerea pe care a făcut-o Guvernul, în principiu, este o propunere pe care noi am agreat-o – aceea de a construi şi mişcarea patronală în oglindă cu mişcarea sindicală pentru că, până la urmă, patronatele sunt partenerii sindicatelor, care negociază contracte colective de muncă la nivel de întreprinderi, la nivel de grupuri de întreprinderi, la nivelul sectoarelor sau la nivel naţional”, a afirmat el.

 

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a organizat, miercuri, o dezbatere pe marginea modificărilor aduse Codului muncii, la care au participat reprezentanţii sindicatelor, patronatelor, senatori şi deputaţi din comisiile de specialitate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed