AcasăActualitateCoreea de Nord, decizie istorică în timpul CM din Qatar. Ce a...

Coreea de Nord, decizie istorică în timpul CM din Qatar. Ce a hotărât Kim Jong-un

În timp ce iubitorii de fotbal din întreaga lume s-au bucurat de meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, așa cum era de așteptat, în Coreea de Nord situația a stat un pic diferit.

Până în sferturile de finală, aproape toate cele ele 56 de partide de la Cupa Mondială, până în faza sferturilor de finală, s-au văzut și în Coreea de Nord, dar cu o zi sau două întârziere, din ordinul lui Kim Jong-un. Chiar și așa, meciurile Japoniei și ale Coreei de Sud nu au fost difuzate deloc până în optimi.

Primele meciuri ale Japoniei și a Coreei de Sud din istorie

Până în prezent, niciodată la televiziunea de stat din Coreea de Nord nu a fost difuzat vreun meci al naționalei de fotbal a Coreei de Sud. Anul acesta s-a făcut o excepție.

Astfel, Kim Jong-un a hotărât ca partida Brazilia – Coreea de Sud 4-1, în urma căreia vecinii Coreei de Nord au fost eliminați, să fie văzută de toți cetățenii țării pe care o conduce. Confruntarea a avut loc luni, iar nord-coreenii au urmărit-o miercuri.

Mai mult decât atât, în timpul celorlalte meciuri de la CM au fost cenzurate reclamele la brandurile vestice, la care oamenii din Coreea de Nord nu au acces, în timpul duelului Brazilia – Coreea de Sud acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Totuși, motivele pentru care conducătorul Coreei de Nord a luat această decizie au fost caracterizate drept „meschine”.

„Nu a fost o întâmplare că singurul meci al Coreei de Sud difuzat a fost cel în urma căruia aceasta a fost eliminată de la Campionatul Mondial. E ceva meschin, dar din păcate nu e ieșit din comun”, a declarat jurnalistul Martyn Williams, pentru DailyMail.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.