Corin Trandafir a demisionat din funcţia de membru în Comitetul Reprezentanţilor FP

„Reprezentarea vocii acţionarilor minoritari ai Fondului Proprietatea a fost esenţială în asigurarea succesului acestui proiect, despre care cred că a fost realizat prin listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie. Având în vedere această realizare semnificativă, precum şi timpul meu limitat, simt că acum este momentul potrivit pentru retragerea mea din Comitetul Reprezentanţilor. Voi continua să urmăresc evoluţia Fondului cu mare interes şi voi continua să particip la adunările acţionarilor în numele acţionarilor minoritari pe care îi reprezint”, a declarat Corin Trandafir.

Numit pe 6 septembrie 2010, Comitetul Reprezentanţilor este format din cinci membri care sunt însărcinaţi cu supravegherea generală a managerului de investiţii şi administratorului unic şi răspund în faţa acţionarilor Fondului. Atribuţiile Comitetului Reprezentanţilor includ aprobarea iniţială a situaţiilor financiare ale Fondului şi a bugetului său anual de cheltuieli.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Acţiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti începând din 25 ianuarie. În prima lună de la listare au fost tranzacţionate peste 1,6 miliarde de acţiuni FP, reprezentând 11,8% din capitalul Fondului. Totodată, valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiunile Fondului a depăşit 1 miliard de lei, iar numărul total de tranzacţii a fost de peste 27.191 în prima lună.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed