AcasăEuropaCormoranii ”lui Daea”, luați în vizor la Bruxelles. Europenii, îngrijorați de înmulțirea...

Cormoranii ”lui Daea”, luați în vizor la Bruxelles. Europenii, îngrijorați de înmulțirea necontrolată a speciei

Miniștrii Agriculturii din Uniunea Europeană, reuniți în cadrul AGRIFISH (formațiunea Agricultură și Pescuit a Consiliului UE) în 18 iulie la Bruxelles s-au declarat îngrijorați de creșterea în ultimii ani a prădătorilor din zonele piscicole, în special a cormoranilor și a vidrelor, specii ocrotite de lege, transmite publicația specializată LantulAlimentar.ro.

Miniștrii europeni susțin că aceste specii reprezintă ”o provocare considerabilă pentru operatorii din acvacultură”.

Miniștrii semnalează faptul că în multe regiuni daunele sunt atât de mari, încât afacerile nu mai sunt viabile din punct de vedere economic și că doar compensarea pierderilor cauzate de prădători ”nu este sustenabilă din punct de vedere economic”.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a intrat în folclor și prin afirmațiile făcute pe seama cormoranilor, chiar la Bruxelles, în februarie 2019. Daea a spus atunci că ”în România, cormoranii înoată în piscine”, o formulare plastică a faptului că s-au înmulțit vertiginos. Daea a continuat și în țară campania împotriva cormoranilor, afirmând că ”românii mănâncă mai puțin pește decât cormoranii”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.