Coronavirusul a fost MODIFICAT. Cum acționează acum în organism? Medicii trag semnalul de alarmă

Potrivit specialiștilor, în ultima perioadă, bolnavii infectați cu COVID-19 ajung la spital cu forme mult mai avansate ale bolii, iar acest lucru se datorează faptului că virusul a suferi anumite mutații.

Aceștia susțin că dacă în urmă cu câteva luni, la debutul pandemiei cei mai mulți pacienți erau asimptomatici sau dezvoltau forme ușoare, acum lucrurile nu mai stau deloc așa, în prezent, virusul schimbându-și modul de activare în organism.

Mai mulți medici care se ocupă în detaliu de tratatrea bolnavilor de coronavirus, de la debutul pandemiei, susțin că au descoperit noi efecte produse de infectia din organism. Potrivit acestoam pericolul nu va dispărea nici odată cu dispariția virusului.

„O parte din acesti pacienti necesita transferul in sectiile de pneumologie a Institutului Marius Nasta dupa vindecarea covid pentru ca afectarea pulmonara necesita o perioada de vindecara cu o durata mult mai mare decat infectia cu sars cov 2.”, a declarat Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Mariu Nasta.

„Acest coronavirus poate duce la modificari importante la nivelul aparatului respirator si cu forme deosebit de grave. Chiar și cei asimptomatici pot dezvolta în timp forme severe respiratorii și ulterior ajung în secțiile de Terapie Intensivă, spune si Carmen Dorobat, manager la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

„Durata de stationare in terapie intensva este mai mare, 2 saptamani ,de acolo un pacient pleaca, cumva se amelioreaza si se reintoarce pe sectie in perioada de post terapie , fie are evolutie nefavorabila si este pierdut”, a explicat si Valeriu Gheorghita, medic infectionist la Spitalul Militar.

În prezent, în toate spitalele din țară sunt internați aproximativ 8.000 de bolnavi infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia peste 460 sunt în stare gravă în Secțiile de Terapie Intensivă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed